UA / RU
Підтримати ZN.ua

У понеділок Рада розгляне поправки до держбюджету-2020: опубліковано порядок денний

Позачергове засідання ВР призначено на 14 годин.

У понеділок, 13 квітня, відбудеться позачергове пленарне засідання Верховної Ради. У порядку денному значиться питання щодо правок до державного бюджету 2020 року.

"Скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев'ятого скликання на 14 часов 13 квітня 2020 року", - йдеться у відповідному розпорядженні голови ВР від 10 квітня.

Питанням держбюджету, мабуть, буде присвячена більша частина засідання. Сьогодні, 10 квітня, відбулося багато нарад на консультацій щодо правок до держбюджету.

Також у порядку денному розгляд закону про національну інфраструктуру геопросторових даних, тобто про Геокадастр. Зміни покликані нормувати і запустити процес підготовки до майбутнього відкриття ринку землі.

Крім того, в порядку денному законопроект №3320, що пов'язаний з боротьбою з коронавірусом, а також проект про посилення відповідальності за пожежі в лісах і полях і законопроект про внесення змін до закону щодо Антимонопольного комітету.

Читайте також: Правки до держбюджету: Профільний комітет ВР пропонує надати Мінфіну право на операції з ВВП-варантами

У свою чергу народний депутат Олексій Гончаренко 7 квітня оприлюднив новий варіант поправок у державний бюджет на 2020 рік. Згідно зі змінами, уряд розраховує при виконанні держбюджету на значну фінансову підтримку від МВФ та інших донорів.