UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Пенсійному фонді розповіли про поточну ситуацію з виплатами пенсій

«Укрпошта» доставила менше половини виплат

В Україні тривають виплати пенсій за вересень. З бюджету на це вже виділили 22,6 млрд грн. Про це повідомляють у Пенсійному фонді України (ПФУ).

«Станом на 11 вересня на пенсійні виплати спрямовано 22,6 млрд грн, в тому числі 5,5 млрд грн – на виплату пенсій через АТ “Укрпошта”, 17,1 млрд грн – через уповноважені банки», - повідомляють у ПФУ.

За інформацією Пенсійного фонду, уповноваженими банками вже зараховано на рахунки пенсіонерів 100 % профінансованих сум, які мали виплатити пенсіонерами по 9 вересня включно.

В той же час, за повідомленням АТ “Укрпошта”, станом на 10 вересня поштовий оператор доставив пенсіонерам менше половини (49,7 %) профінансованих сум.

Банки традиційно справляються з доставкою пенсій швидше за «Укрпошту».

Читайте також: Як відкрити картку для отримання пенсії: покрокова інструкція

За інформацією поштового оператора, доставки пенсій можуть затримуватись через бойові дії.

«Залежно від стану бойових дій можуть бути перенесені дати виплат, про що ми будемо тримати вас в курсі, але виплати обов’язково будуть», - зазначають в «Укрпошті».

Нагадаємо, у жовтні українським пенсіонерам віком від 70 років підвищать пенсії на 300 гривень. Однак це підвищення стосуватиметься не всіх українців, яким виповнилося 70 років.