UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Пенсійному фонді розповіли, як нараховується пенсія сім’ям загиблих військових

На таку пенсію мають право непрацездатні члени сім’ї, які перебували на утриманні годувальника

У Пенсійному фонді України нагадали, як нараховується пенсія в разі втрати годувальника - померлого або загиблого військовослужбовця.

За повідомленням фонду, пенсія призначається якщо годувальник помер або загинув:

«Такі пенсії виплачуються членам сім’ї померлих або загиблих військовослужбовців, людей, які перебували на службі в органах внутрішніх справ, Національної поліції, пожежної охорони, Національного антикорупційного бюро, службі судової охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органах і підрозділах цивільного захисту, податкової міліції, Бюро економічної безпеки, Державної кримінально-виконавчої служби та інших представників силових підрозділів, які мають право на пенсію відповідно до Закону № 2262», - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Пенсійний калькулятор: як самостійно розрахувати суму майбутньої пенсії
     

На таку пенсію мають право непрацездатні члени сім’ї, які перебували на утриманні годувальника. При цьому дітям пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на його утриманні (тобто, чи проживали разом, чи отримували від годувальника мінімально необхідні блага для життя та виховання).

Читайте також: Як відкрити картку для отримання пенсії: покрокова інструкція

Виплати залежать від причини смерті.

Якщо годувальник помер чи загинув при виконанні обов’язків військової служби пенсія призначається:

Якщо годувальник помер або загинув внаслідок нещасного випадку, не пов’язаного з виконанням обов’язків військової служби, пенсія обчислюється в розмірі 30% грошового забезпечення годувальника.

Читайте також: Мобілізація в Україні: що буде с пенсіями військових пенсіонерів, які повернулися на службу

У Пенсійному фонді нагадують, що заява про призначення пенсії подається до уповноважених органів силових структур, в яких військовослужбовець проходив службу до дня смерті.

Нагадаємо, раніше у Пенсійному фонді розповіли про стан фінансування пенсій у вересні.