UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччині сподіваються на відновлення будівництва "Південного потоку"

"Південний потік", на думку міністра енергетики Німеччини, вирішив би проблему забезпечення газопостачання Південної Європи.

Міністр економіки і енергетики Німеччини Зігмар Габріель висловив надію на відновлення проекту будівництва газопроводу "Південний потік" в майбутньому.

"Для Європи в цілому було б добре, якби проект не загинув остаточно", - заявив німецький політик у вівторок, передає Deutsche Welle.

Як зазначив Габріель, "Південний потік" міг стати засобом забезпечення газопостачання Південної Європи. Він також зазначив, що "коли-небудь" ситуація у відносинах між ЄС, Росією та Україною нормалізується і тоді питання будівництва "Південного потоку" можна буде знову винести на обговорення.

Відмова Росії від продовження будівництва міністр енергетики назвав прикрим, додавши, однак, що "це не катастрофа".

1 грудня Путін відмовився від "Південного потоку". "Рішення було прийнято, на мій погляд, остаточне і сьогодні ми вже займаємося обробкою будівництва трубопроводу по іншому маршруту", - сказав Міністр енергетики РФ Олексій Новак.

Як писало видання The New York Times, відмова від будівництва газопроводу "Південний потік" став дипломатичною поразкою російського президента Володимира Путіна.