UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нацбанку розповіли про динаміку зростання проблемних кредитів у банках

Частка непрацюючих позик у банках протягом місяця зросла з 33,6% до 35,5%.

На початок листопада частка непрацюючих кредитів у банківській системі України становить 35,5%, тобто за місяць зросла на 1,9 п. п. Таким чином сума проблемних позик за жовтень збільшилася на 18,4 млрд грн. Про це повідомила прес-служба Нацбанку.

"Частка непрацюючих кредитів (NPL) у банківському секторі станом на 1 листопада склала 35,5% порівняно з 33,6% на 1 жовтня. Обсяг непрацюючих кредитів у жовтні зріс на 18,4 млрд грн", – зазначили у НБУ.

Читайте також: Подорожчання долара чи корупція: у Нацбанку скандал через небувале зростання витрати на юрпослуги на 2023 рік

Раніше повідомлялося, що українцям, чиї кредитні автомобілі та житло було знищено чи зруйновано під час війни, спишуть кредити на них. Відповідний законопроект Верховна Рада ухвалила у другому читанні. За відповідний законопроект №7441-1 проголосували 265 депутатів.

Проте, як писало DT.UA, законопроект №7198 про відновлення пошкодженого житла українців, який сьомий місяць чекає на прискорене прийняття у другому читанні, був завалений представниками промислового лобі, що бажає отримати власну вигоду. Про це йдеться у матеріалі Інни Ведерникової та Георгія Могильного – " Зруйноване відновлення. Чому українцям нікуди повертатися ".