UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Нацбанку готові до діалогу з власниками євробондів Приватбанку

Перша зустріч з деякими з власників єврооблігацій націоналізованого банку може відбутися вже сьогодні.

В Національному банку України допускають початок діалогу з власниками єврооблігацій націоналізованого "Приватбанку", повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова 7 лютого.

"Ми отримали листа, власники єврооблігацій хочуть діалогу... Ми готові зустрітися, готові озвучити нашу позицію, оскільки ми діяли в рамках закону", - цитує її слова "112 Україна".

Рожкова додала, що перша подібна зустріч з деякими з власників євробондів намічена на вівторок.

30 січня британська юридична фірма Dechert LLP направила лист голові правління "Приватбанку" Олександру Шлапаку, а також головам НБУ Валерії Гонтарєвій та Фонду гарантування вкладів Костянтину Ворушилину, в якому вимагає відшкодувати власникам євробондів їх інвестиції в цінні папери банку.

Раніше в НБУ заявили, що готові відстоювати процедуру націоналізації "Приватбанку" в міжнародному суді. Гонтарева нагадала, що єврооблігації "Приватбанку" купували професійні інвестори, які повинні були відстежувати ситуацію в банку.

Кабінет міністрів України 18 грудня прийняв рішення про націоналізації Приватбанку і купівлі Міністерством фінансів 100% його акцій за 1 грн.

26 грудня Національний банк України підтвердив конвертацію єврооблігацій і облігацій субординованого боргу Приватбанку на загальну суму 595 млн доларів в капітал банку в ході націоналізації. Згідно з повідомленням НБУ, ніякі виплати власникам облігацій здійснюватися не будуть.

Детальніше про процес і наслідки повної націоналізації Приватбанку читайте у статті Юрія Сколотяного "Про заставу і заручниках" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".