UA / RU
Підтримати ZN.ua

У НАБУ заявили про різке зростання прибутків "Укргазвидобування" після ліквідації "схем" Онищенка

Прибуток компанії за півроку перевищила 162 мільйони гривень.

Прибуток ПАТ "Укргазвидобування" після ліквідації "газової схеми" склала 162 мільйон 332 тисячі гривень. Таким чином, менш ніж за півроку держкомпанія отримала в п'ять разів більше прибутку, ніж за майже три роки співпраці з фірмами, підконтрольними народному депутату Олександрові Онищенку, йдеться в повідомленні прес-служби Національного антикорупційного бюро, опублікованому ввечері у вівторок, 22 листопада.

У НАБУ уточнили, що після розриву договорів "Укргазвидобування" з фірмами Онищенко ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Фірма "ХАС" і ТОВ "Природні ресурси", на рахунок держкомпанії почали надходити гроші.

Майже трирічне співробітництво цих структур з "Укргазвидобуванням" забезпечило їй всього 25 мільйонів 158 тисяч гривень прибутку.

Читайте також: Апеляційний суд таки дозволив "Укргазвидобуванню" розірвати договір з фірмою Онищенка

Член парламентської групи "Воля народу" Олександр Онищенко встиг покинути територію країни ще до того, як питання про позбавлення його недоторканності було винесено у сесійну залу. У даний момент підозрюваний у нанесенні державі до 3 млрд гривень збитків депутат проживає в Лондоні. Як повідомлялося, Інтерпол зможе оголосити депутата у міжнародний розшук не раніше жовтня.

Нагадаємо, 15 червня детективи НАБУ спільно зі співробітниками САП і Нацполіції провели 37 обшуків у Києві, Дніпрі та Львові. Встановлена роль 20 учасників злочинного угруповання, лідером якої вважають депутата Олександра Онищенка. За оцінками слідства, в результаті махінацій державі завдано до 3 млрд грн збитків. У березні НАБУ проводило обшук в "депутатської приймальні" Онищенка. Обшук був пов'язаний зі справою про реалізацію газу "Укргазвидобування".

Детальніше про роботу НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також про справу Онищенко читайте інтерв'ю з головою САП Назаром Холодницьким у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".