UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МВФ побачили перші ознаки нової глобальної фінансової кризи

Крістін Лагард закликала країни вирішити свої торгові суперечності.

Ризики у світовій економіці почали матеріалізовуватися, що загрожує погіршеннями прогнозів і показників зростання світової економіки. Про це заявила глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, повідомляє Bloomberg.

"Шість місяців тому я вказувала на хмари ризику на горизонті, а зараз деякі з цих ризиків почали матеріалізовуватися", - заявила Лагард.

Серед ризиків вона зазначила протекціоністську риторику, яка почала перетворюватися на "реальні торгові бар'єри", а також посилений тиск на ринки, що розвиваються,що викликане зміцненням долара США і посиленням грошово-кредитної політики.

Глава МВФ закликала країни світу вирішити свої торгові суперечності, попередивши про можливі наслідки у вигляді корекції фондових ринків, різких коливань валютних курсів і ослаблення потоків капіталу.

Прогноз буде оприлюднений в звіті World Economic Outlook 9 жовтня, який опублікують перед щорічним засіданням МВФ на індонезійському острові Балі.

Нагадаємо, експерти JPMorgan вважають, що інвесторам варто очікувати нову кризу вже у 2020 році. За даними аналітиків, поки неможливо прорахувати, яким буде зниження ліквідності фінансових ринків. Гарна новина полягає в тому, що криза, ймовірно, буде менш болючим, ніж попередні.