UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МВФ не коментують виділення траншу Україні і продовження поточної програми

У Фонді оцінять просування України по ряду питань.

Місія Міжнародного валютного фонду, по результатом якої буде прийнято рішення про наступний транш Фонду, почне роботу в Україні в віртуальному форматі в другій половині вересня і зосередиться на питаннях незалежності НБУ, реформ і зміцнення антикорупційних інституцій.

Про це заявив у четвер на брифінгу в штаб-квартирі Фонду у Вашингтоні директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, повідомляє Укрінформ.

"Ми будемо концентруватися на питаннях, пов'язаних зі зміцненням управління і автономності роботи Національного банку України, реформами в судовій сфері, відновленням і посиленням антикорупційної структури, а також забезпеченням стійкого фіскального положення і т.д.", - зазначив представник Фонду.

Він також зауважив, що не може назвати якихось термінів виділення наступного траншу для України або говорити про можливе продовження програми.

"Нам потрібно завершити дискусії, які зараз активно ведуться", - додав Райс.

Читайте також: Отримана фіндопомогу від МВФ дозволить збільшити соцвиплати – Шмигаль

Як повідомлялося, напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував початок роботи місії 18 вересня. За його словами, Україна очікує $750 млн другого МВФ за програмою stand-by в кінці листопада - на початку грудня, оскільки всі умови українська сторона виконала.