UA / RU
Підтримати ZN.ua

У місті біля Києва воду даватимуть погодинно

Жителів просять зробити запаси води.

В місті Ірпінь, що на Київщині, розпочнуть подавати воду погодинно у зв'язку з тривалішими вимкненнями електрики і критичним падінням тиску в мережі водопостачання. Про це повідомив міський голова Олександр Маркушин.

За його словами, починаючи з 22:00 12 липня вода подаватиметься зі зменшеним тиском, тому, ймовірно, у багатоповерхівках її не буде на верхніх поверхах. Тому жителів закликають зробити запаси води для своїх потреб.

Читайте також: Важливо знати: як діяти у випадку відсутності водопостачання

Мер Ірпеня пояснив, що місто не в змозі забезпечити генераторами 60 свердловин під час вимкнень електрики. Крім того, Київ вдвічі зменшив подачу води до Ірпеня, тому це ще й комплексна проблема, які неможливо вирішити "порадами диванних експертів".

"Наші комунальні служби в екстреному режимі весь тиждень. Перепідключаємо живлення, об’єднуємо подачу електроенергії до кількох свердловин одночасно. Але для повного повернення тиску потрібна робота одночасно усіх свердловин та додаткові кошти на паливо для генераторів – виділення цих коштів передбачено вже на наступній сесії", - пояснив Маркушин.

За даними "Укренерго", у суботу, 13 липня, відключень світла буде менше.