UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мінсоцполітики чекають зростання середньої зарплати на 37% до кінця року

До кінця року середня зарплата в Україні має зрости до 7100 грн.

В Міністерстві соціальної політики прогнозують зростання середньої заробітної плати в Україні на 37% (до 7100 грн) до кінця нинішнього року.

Як повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, про це в ході 106 сесії Міжнародної конференції праці, яка проходить у Женеві (Швейцарія) має намір заявити міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Зазначається, що міністр виступить перед учасниками сесії з метою ознайомлення конференції з діяльністю уряду щодо поліпшення умов праці українців. Зокрема, з проведенням реформи оплати праці.

"Першими кроками стало збільшення мінімальної заробітної плати на 100% та заходи з дотримання інфляції на помірному рівні. А до кінця 2017 року передбачається прогнозоване зростання середньої заробітної плати на 37 відсотків", – йдеться в повідомленні відомства.

Рева також вказує, що реформа оплати праці передбачає перегляд встановлення заробітної плати з метою поступового підвищення реальної заробітної плати та ліквідації зарплатної заборгованості. Реформа, за його словами, відбувається разом з модернізацією системи інспекції праці.

Нагадаємо, середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій України у березні 2017 року склала 6752 грн, збільшившись порівняно березнем минулого року на 37,2%.

У грудні 2016 року реальна зарплата українців зросла до грудня 2015 року на 11,6%.