UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мінінфраструктури розглядають проект створення залізної дороги Київ-Одеса

Україна веде переговори зі світовими компаніями про реалізацію масштабного залізничного проекту, заявив міністр інфраструктури.

Міністерство інфраструктури веде зі світовими компаніями попередні переговори щодо проекту створення прямого залізничного шляху між Києвом та Одесою, заявив глава відомства Володимир Омелян.

Як зазначив міністр, відсутність такого шляху є однією з найважливіших проблем транспортної інфраструктури півдня України.

"Потяги йдуть по довгому маршруту - і тому "Інтерсіті", які повинні були б долати відстань за кілька годин, йдуть 6-7 годин. Ми над цим працюємо, але, на жаль, це зовсім інші капіталовкладення, набагато більші цифри", - заявив міністр.

Говорячи про переговори з іноземними компаніями, Омелян підкреслив, що це дуже амбітний проект, який неможливо реалізувати в поточному або наступному році.

Раніше повідомлялося, що з 10 липня "Укрзалізниця" запускає новий денний потяг класу "Інтерсіті" з Києва до Херсона. Як повідомляє прес-слуба мерії Херсона, поїзд буде також зупинятися у Миколаєві, час у дорозі займе близько 7 годин.

В той же час, Європейський інвестиційний банк може надати Україні 900 млн євро на розвиток транспортної інфраструктури. Про це повідомив представник ЄІБ в Україні Гуідо Прудхом. У свою чергу глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський повідомив, що Євросоюз має намір до кінця поточного року надати Україні 20 млн євро на розвиток інфраструктурних проектів.