UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мінфіні розповіли, скільки грошей витратили на закупівлю товарів для боротьби з COVID-19

Мова йде про кошти із Фонду з боротьби з коронавірусом.

На закупівлю товарів та послуг, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу витратили 6, 75 мільярдів гривень. Про це у Twitter повідомила пресслужба Міністерства фінансів України, та вказала, що мова йде про витрати з 1 березня по 1 жовтня.

На офіційному сайті відомства нагадали, що кошти виділялися із Фонду з боротьби з коронавірусом. Термін дії фонду розрахований на період карантину і наступні після його офіційного звершення 30 днів.  

Так, згідно з даними Мінфіну, для боротьби з коронавірусом витратили:

Читайте також: Україна може отримати до 8 млн доз європейської вакцини від коронавірусу - Стефанішина

Нагадаємо, 22 квітня Кабмін затвердив порядок використання грошей з Фонду боротьби з коронавірусом. Так, гроші з фонду можна виділити за рішенням Кабміну. Після ухвалення такого рішення, розпорядник відповідних коштів повинен узгодити його з парламентським комітетом з питань бюджету.

Раніше у Мінфіні заявили про те, що витрати Фонду боротьби з COVID-19 за станом на початок вересня склали 19,1 млрд грн, тобто 29% від загального обсягу Фонду.

Про те, скільки було виділено Міністерству охорони здоров'я з Фонду на боротьбу з COVID-19, і скільки та на що міністерство з цієї суми витратило, розбиралася Оксана Сухорукова в статті “Право на життя, або Тест на достаток” для ZN.UA.