UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міненерговугілля обгрунтувало незмінність ціни на газ для населення за допомогою нової формули

Кабмін розгляне пропозицію міністерства найближчим часом.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості оприлюднило нову формулу розрахунку ціни на природний газ для населення, якою обґрунтовано незмінність ціни до 1 квітня 2018 року.

Відповідні зміни до постанову №187 від 22 березня 2017 року найближчим часом будуть винесені на розгляд Кабінету міністрів.

"Відповідно до запропонованого Міненерговугілля розрахунком ціна газу на період з 1 жовтня 2017 року по 1 квітня 2018 року складе 5223,06 грн без ПДВ, що на 5,6% більше поточної ціни. Оскільки розрахована ціна не перевищує 10% поточної ціни, немає підстав для її перегляду на опалювальний сезон 2017-2018 року", - сказано в повідомленні, поширеному прес-службою міністерства у вівторок, 10 жовтня.

Як раніше повідомляло DT.UA, міністр фінансів Олександр Данилюк на переговорах з керівництвом МВФ має намір підняти питання формування ціни на газ для населення згідно з умовами Фонду для отримання чергового кредиту. Українська сторона може запропонувати МВФ альтернативну формулу ціни на газ й спробує переконати в цьому представників Фонду.

Детальніше про формування цін на газ читайте в статті Алли Єрьоменко "Ціна газу - соціально або політично орієнтована?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".