UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мінекономіки вважають, що керувати "Енергоатомом" може людина без профільної освіти та досвіду роботи

Атомна галузь в очікуванні кадрових перестановок.

У Мінекономіки вважають, що керувати "Енергоатомом", тобто забезпечити ядерну та радіаційну безпеку 15 енергоблоків атомних станцій України, може людина, що не знає особливостей ядерної галузі. Хоча галузь сподівається, що скоро буде припинена сумна історія кадрових призначень в "Енергоатом". Про це у своїй статті для ZN.UA пише Алла Єрьоменко.

"Стабілізація роботи НАЕК "Енергоатом", зокрема через виважену кадрову політику, керуючись виключно критеріями професійності і компетентності, а не політичними чи комерційними уподобаннями, - єдина можливість не довести "Енергоатом" до повного хаосу, який може обернутися ядерною та радіаційною загрозою", - пише автор.

За її словами, досвідчені фахівці в країні є.

"Фахівці, які відповідають найсуворішим вимогам до кандидата в президенти НАЕК "Енергоатом", в Україні є. Професійні, патріотичні, політично незаангажовані. Президенту, уряду, СБУ і РНБО України треба лише змінити умови конкурсу, і ми маємо великі шанси отримати такого президента компанії, який саме потрібен, і якомога швидше", - зазначає автор.

Докладніше читайте у статті Алли Єрьоменко для ZN.UA "Ядерна куховарка".