UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мінекономіки розповіли ще одну історію бізнеспроєкту, який отримав грант від держави

Уряд надав гроші лікарці з Одеси для розвитку дитячої медичної клініки.

Лікарка-педіатр Вікторія Трухальська з Одеси отримала грант на 250 тисяч гривень за державною програмою «Власна справа» в межах урядового проєкту «єРобота», повідомляє сайт Міністерства економіки України. Вікторія Трухальська працювала лікарем у державних лікарнях Одеси, але завжди мріяла відкрити власну клініку та застосовувати в ній новітні технології. Свій перший кабінет лікарка відкрила під час пандемії. Справа  розвивалася й поступово з невеличкої клініки перетворилася на мультидисциплінарну медичну установу Friendly Doctor.

Читайте також: Оприлюднено найперспективніші напрямки для отримання грантів “Власна справа”

«Щоб надавати якісніші послуги, Вікторія планувала придбати сучасний УЗД апарат. Довго думала, де взяти на це кошти - аж тут побачила інформацію про грант за програмою «Власна справа». Отримання гранту пройшло легко та швидко, і новий УЗД апарат вже в клініці», - говорять в Мінекономіки.

Читайте також: В Україні видали першу ліцензію на використання наркотичних речовин бойовим медикам – Міноборони

Нагадаємо, урядовий проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Найзатребуванішою серед українців є програма мікрогрантів «Власна справа», за якою можна отримати до 250 тисяч гривень.

Раніше ми писали про те, що міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings оновило свій довгостроковий суверенний кредитний рейтинг і рейтинг емітента в іноземній валюті України. Аналітики агентства понизили рейтинг до «CC» з «CCC» з прогнозом - «негативний». Це означає, що Україні доведеться оголосити дефолт за своїми зовнішніми комерційними зобов'язаннями та за відсутності реструктуризації виплатити з обслуговування боргу за єврооблігаціями в розмірі 4,5 млрд доларів у 2024 році і приблизно 3 млрд доларів у середньому щорічно у 2025-2027 роках.