UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МінАПК готують законопроект про податки на землю

Податками планують наповнювати бюджети місцевих громад.

Голова Мінагрополітики Роман Лещенко повідомив про те, що розробляється законопроект про "детінізацію "білих плям", який передбачає сплату податків з земельних ділянок, продукція вирощена на яких, реалізується на продаж.

Відзначається, що зміни будуть внесені до Податкового кодексу в частині оподаткування земельних ділянок.

"Незалежно від того, хто працює на цій землі, організаційно-правова форма не має значення. Значення має те, що кожен гектар української землі повинен бути врахований, і він повинен обкладатися податком за мінімальним податковим зобов'язанням, оскільки така детінізація "внутрішнього офшору" передбачає мільярди додаткових відрахувань до місцевого бюджету" - зазначив міністр, передає "Інтерфакс-Україна".

Він уточнив, що в майбутньому в підзаконних актах будуть прописані контрольно-наглядові повноваження громад, які дозволять їм припиняти діяльність працюючих без документів суб'єктів господарювання та боротися з самозахопленнями землі.

За оцінкою Лещенка, сумарна площа ділянок у "внутрішньому офшорі", за даними Мінагрополітики і Державної податкової служби, може становити 8-9 млн га.

Читайте також: Ринок землі місцевого значення

Раніше Лещенко заявив про те, що влада планує ввести санкції проти осіб, які займалися незаконною приватизацією землі в той час, коли діяв мораторій на продаж землі.