UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Миколаївському морпорту відбувся черговий аварійний розлив олії в акваторії (ФОТО)

Подія сталася з вини приватного портового оператора, під час вантажних робіт. Це не перша екологічна катастрофа у морпорту Миколаєва з розливом олії.

У Миколаєві на території морського порту відбувся черговий аварійний розлив рослинної олії, що забруднив З тисячі квадратних метрів акваторії. Про це повідомляє Адміністрація морських портів.

Зазначається, що подія сталася з вини приватного портового оператора, під час вантажних робіт на причалі № 12.

Завдяки встановленим перед навантаженням боновим загородження вдалося запобігти поширенню рослинної олії за межами акваторії Миколаївського морпорту. Для очищення акваторії від рослинної олії в роботу було запущено спеціалізоване судно.

Нагадаємо, це не перша екологічна катастрофа у морпорту Миколаєва з розливом олії. Так, 12 липня 2020 року Миколаївська філія Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" повідомила про надзвичайну подію, внаслідок якої відбувся порив трубопроводу з рослинною олією. Під час обстеження державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Миколаївської області спільно з фахівцями підприємства було виявлено забруднення поверхні причалу навколо теплоходу "New Challenge", а також забруднення акваторії Бузького лиману рослинною олією (усього з акваторії було зібрано 300 кг олії).

В результаті державі були завдані збитки на загальну суму 5,020 млн грн. Судновласнику CHALLENGE SHIPPING LTD була надана претензія.