UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МЕРТ розповіли про вартість роботи системи ProZorro

Створена урядом система держзакупівель потребує для підтримки своєї роботи кілька десятків мільйонів гривень на рік, заявив заступник міністра економіки.

Підтримка та обслуговування створеної Міністерством економічного розвитку і торгівлі України системи електронних закупівель ProZorro становить близько 30 млн грн на рік, заявив заступник глави міністерства Максим Нефьодов.

"30 мільйонів гривень - це вартість підтримки системи", - цитує його слова УНІАН.

Впровадження в Україні електронної системи держзакупівель ProZorro почалося в 2015 році. В даний момент кількість розміщених у ній тендерів перевалило за 95 тисяч. Загальна планова сума тендерів становить 31,90 млрд гривень, а кількість підключених замовників досягла п'яти тисяч.

Нагадаємо 1 червня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що керівники державних органів, що не здійснять переходу на систему публічних електронних закупівель ProZorro до 1 серпня 2016 року, будуть звільнені.

У січні 2016 року Арсеній Яценюк, який тоді очолював уряд, повідомив, що подальше впровадженнясистеми електронних закупівель Prozorro у 2016 році дозволить заощадити 5 мільярдів гривень, у наступні роки економічний ефект системи зросте в кілька разів.