UA / RU
Підтримати ZN.ua

У липні третину дотацій аграріїв отримали підприємства Косюка

Всього аграрії отримали 400 мільйонів дотацій.

ГФС опублікувала дані отримувачів дотацій за липень 2017 року, згідно з яким аграріям було сплачено 400 млн грн.

Лідерами за отриманими дотаціям продовжують залишатися підприємства "Миронівського хлібопродукту" Юрія Косюка, які отримали 132 млн грн, тобто третину від усієї суми за липень, пише ЕП.

Їх отримали такі підприємства: ТОВ "Вінницька Птахофабрика" ПРАТ "Миронівська ПФ", СТОВ "Старинська Птахофабрика", ЗАТ "Оріль-Лідер", ДП "Перемога Нова", ТОВ "Птахофабрика Снятинська Нова".

Другим найбільшим одержувачем дотацій в липні була група компаній "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка з 41 млн грн.

Дотації в липні отримали 789 юридичні особи, а з початку року - 1215. Загальна сума виплат склала 2,315 млрд грн.

Так, з початку року "Миронівський хлібопродукт" отримав 942 млн грн з держбюджету, тобто 41% всіх виплачених дотацій. На другому місці група компаній "Укрлендфармінг" з 236 млн грн, частка - 10%.

Нагадаємо, що агровиробники у травні отримали близько 529 млн грн держдотацій.

Кабмін передбачив на систему дотацій в АПК 4 млрд грн в 2017 році. У бюджеті-2017 також передбачено виділення грошей на програму компенсації кредитних ставок аграріям - 300 млн грн, на кредити фермерам – 65 млн грн, на підтримку тваринництва – 170 млн грн, на розвиток хмелярства, закладення нових садів, виноградників, ягідників – 75 млн грн, здешевлення сільськогосподарської техніки – 550 млн грн, інші програми – 287,8 млн. грн.

Детальніше про проблеми та перспективи фінансування програм підтримки АПК в нинішньому році читайте у матеріалі Володимира Чопенка "Аграрне бездоріжжя" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".