UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму встановили податок для приватних орендодавців

Ставка податку на рівні 12 рублів на місяць за кв. метр діє для об'єктів розміщення площею менше 50 кв. м, а ставка у розмірі 20 рублів - для об'єктів площею понад 50 кв. метрів. Місцеві ради можуть встановлювати підвищувальні коефіцієнти до даної ставки.

Самопроголошена державна рада Криму ввела для жителів регіону, які здають приватну нерухомість в оренду туристам, податок за базовими ставками 12 і 20 рублів на місяць за 1 кв. метр площі, передає "Інтерфакс".

Відповідну постанову на засіданні держради Криму у середу, 30 квітня підтримав 81 депутат із 84, які перебували в залі засідань.

Досі оренду приватного житла туристами в Криму практично не обкладали податками, оскільки у складі України парламент Криму не мав права впливати на податкову політику.

Ставка податку на рівні 12 рублів на місяць за кв. метр діє для об'єктів розміщення площею менше 50 кв. м, а ставка в розмірі 20 рублів - для об'єктів площею понад 50 кв. метрів. Місцеві ради можуть встановлювати підвищувальні коефіцієнти до даної ставки. Претендувати на спрощене оподаткування можуть об'єкти розміщення загальною кількістю місць нижче 30.

За даними "заступника міністра фінансів Криму" Людмили Єльцової, близько 10 тис. жителів Криму розміщують влітку туристів у своїх квартирах і приватних будинках, новий податок у цьому році може принести до бюджету Криму додатково близько 60 млн. рублів. !zn

Читайте також:

Путін і Медвєдєв відвідають Севастополь 9 травня - будуть дивитися парад

ЄС завершує підготовку санкцій проти Криму

Україна оцінила збитки від окупації Криму Росією в 950 мільярдів