UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кремлі обіцяють відповісти на стелю цін на газ, встановлену ЄС

Пєсков заявив про "посягання". 

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив про те, що жодна стеля цін на газ застосована бути не може. Про це він сказав, відповідаючи на запитання ЗМІ.

"Це порушення ринкового процесу ціноутворення, посягання на ринковий процес, будь-які посилання на стелю не можуть бути прийнятними", - сказав він.

За його словами, потрібен час, щоб "ретельно зважити всі за і проти" при виробленні російських заходів у відповідь.

"Ви знаєте, що трохи затягнулося питання щодо нафтової стелі. Але його буде опубліковано, так само буде і з газом. Потрібно якийсь час", - сказав Пєсков.

Увага представника Кремля також звернули на те, що за погодженням стелі цін на газ дев'ять членів Євросоюзу виступили проти такого рішення, і поцікавилися, чи це не говорить про розкол у лавах ЄС.

"Навряд це говорить про розкол. Це, швидше, технічні, позиційні розбіжності в думках", - відреагував Пєсков.

Про погодження країнами ЄС стелі цін на газ також прокоментував глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Це їхня особиста справа. Більше нема чим зайнятися - нехай", - заявив журналістам у понеділок Лавров.

Нагадаємо, у понеділок   стало відомо, що країни ЄС досягли угоди щодо встановлення ліміту цін на газ у розмірі 180 євро за мегават/годину. Про це повідомило постпредство Польщі у Євросоюзі.

Як повідомлялося, від стрімкого зростання витрат на енергоносії в результаті війни, що розпочалася Росією, в Україні Європа постраждала приблизно на $1 трильйон , і найглибша криза за останні десятиліття тільки починається.