UA / RU
Підтримати ZN.ua

У КМДА не виключають, що встановлений на 1 липня тариф на холодну воду може бути збільшено

З 1 липня за за 1 кубометр води доведеться заплатити 7,46 грн. Діючий тариф 3,18 грн покриває лише 53% собівартості.

У Київській міській адміністрації допускають, що тариф на холодну воду водопостачання і може збільшитися ще на 3-7%.

"Тариф, встановлений Національною комісією з регулювання у сфері комунальних послуг для ПАТ "АК Київводоканал" на постачання з 1 липня холодної води та водовідведення для населення є не остаточним, і може бути збільшений", - повідомив начальник управління цінової політики департаменту економіки та інвестицій КМДА Василь Яструбинський.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, встановила нові тарифи на централізоване водопостачання і водовідведення, починаючи з 1-го липня 2014 року.

Раніше повідомляли про те, що замість обіцяних з 1 липня 6,22 грн за 1 кубометр води, тепер вода буде коштувати 7,46 грн, повідомляє прес-служба "Київводоканалу".

"Тарифи набудуть чинності з 1 липня цього року і складуть 7,46 грн з ПДВ. Зараз, за підрахунками фахівців, саме такий тариф є обґрунтованим, тобто включає у себе повну окупність виробництва послуг, а також інвестиційну складову", - відзначили у водоканалі.

У "Київводоканалі" відзначили, що діючий тариф 3,18 грн покриває лише 53% собівартості виробництва води, що не дозволяє платити гідну зарплатню працівникам, ремонтувати мережі і модернізувати систему очищення води.

"В результаті критичного недофінансування галузі виробничі потужності та інженерні мережі, які експлуатує ПАТ "АК "Київводоканал", тепер майже повністю зношені і абсолютно енергонеефективні", - йдеться в повідомленні. !zn

Читайте також:

Тариф на холодну воду у Києві з 1 липня зросте більш ніж удвічі

"Нафтогаз" відключить гарячу воду в Києві, якщо "Київенерго" не заплатить борг

Гаряча вода у Києві подорожчає на 70%

Донецьк перевели на погодинну подачу води