UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві 73% новобудов є ризиковими — дослідження

Більше 51% новобудов будуються на землях з неналежним цільовим призначенням.

У Києві налічується 152 ризикових об'єкта будівництва, що відповідає 73% від загальної кількості споруджуваних житлових об'єктів. Такі цифри наведені в результатах дослідження, проведеного компанією Monitor.Estate спільно з Українським клубом нерухомості.

"У Києві є 107 об'єктів житлового будівництва, а це понад 51% від загальної кількості новобудов, зведених на землях з неналежним цільовим призначенням. Крім цього, без отриманих дозволів на виконання будівельних робіт зводиться 101 об'єкт, або 48% від загальної кількості", - цитує прес-служба Українського клубу нерухомості засновника Monitor.Estate Володимира Копотя.

Зазначається, що фахівці компаній проаналізували 208 об'єктів житлового будівництва в Києві з запланованим терміном введення в експлуатацію в 2019-2022 роках.

За словами експерта, без необхідних ліцензій на виконання будівельних робіт зводиться 12 об'єктів (5% новобудов), ще 125 будівництв ведуться за наявності податкового боргу у забудовників.

Найбільшу кількість ризикових новобудов зосереджено в Голосіївському районі (29 об'єктів, або 78,4% від загальної кількості новобудов у цьому районі), Шевченківському (22 об'єкта, 66,7% новобудов в районі) та Солом'янському (20 об'єктів, або 71,4% відповідно).

Повідомлялося, що тенденція зростання обсягів будівництва в Україні триває. У першому кварталі поточного року підприємства виконали будівельні роботи на суму 26,5 млрд грн. Індекс будівельної продукції по відношенню до аналогічного періоду 2018 року склав 124,3%.