UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві знайшли, хто ще має зупиняти роботу під час повітряної тривоги: рішення почне діяти з 1 вересня

Київська влада стверджує, що рішення ухвалене за скаргами киян.

З 1 вересня під час повітряної тривоги роботи в Києві припинятимуться роботи на будівельних майданчиках. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посилнням на рішішення Ради оборони міста Києв.

"Рішення ухвалено, аби дати кожному можливість подбати про свою безпеку і на час повітряної тривоги перейти в укриття. Зокрема, і працівникам на будівництві", - поясняє адміністрація.

Також зазначається, що гучні звуки з будмайданчиків лякають людей під час тривог і створюють додаткову напругу, згідно зі скаргами жителів столиці.

Раніше за рішенням Ради оборони міста Київ у Києві під час повітряної тривоги почали зупиняти увесь наземний громадський транспорт столиці. Окрім міської електрички, оскільки вона не підпорядковується міській владі.

Читайте також: Зупиняти громадський транспорт під час тривог могла придумати лише людина, яка ніколи ним не користується: зареєстровано петицію

Попри невдоволення киян та петицію за скасування зупинки громадського транспорту, яка легко набрала необхідну кількість голосів, влада Києва не змінила свого рішення.

А ще в Києві вирішили ставити на зупинках бетонні споруди-укриття. Щоправда, не на всіх, а лише у людних місцях.  Якими мають бути розміри та місткість таких зупинок, щоб в людних місцях багатомільйонного міста прихистити усіх, не повідомляється. Джерела фінансування також не називаються.