UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві почалися підготовчі роботи до будівництва метро на Троєщину

На новій, четвертій, лінії метро побудують шість нових станцій.

У Києві почали підготовчі роботи до будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро, ​​яку ще називають «метро на Троєщину». Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міськадміністрації.

За словами заступника голови КМДА Олександра Густелева, будувати четверту лінію метро будуть в кілька етапів. При цьому під час першого етапу будуть працювати на ділянці від станції Глибочицька до станції Райдужна.

На новій лінії плануються станції: Глибочицька (з пересадкою на станцію метро Лук'янівська); Подільська (з пересадкою на станцію метро Тараса Шевченка); Суднобудівна; Труханів острів; Затока Десенка; Райдужна.

Зараз проводять роботи з будівництва станцій метро на нижньому ярусі Подільсько-Воскресенського мосту, а також на лівому березі, де метро піде під землю.

«Також вже будують два тунелі для майбутньої станції Райдужна. В 2021 році комунальному підприємству Київський метрополітен як замовнику проектування і будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро передбачено фінансування в обсязі 30 млн грн. Перша ділянка буде включати шість станцій », - зазначив Олександр густіла.

Читайте також: Проект "Великого будівництва" продовжать до 2023 року

У столичній адміністрації сподіваються, що під час локдауну, який прогнозується в Києві, можна буде уникнути зупинки громадського транспорту, повідомляє перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він не виключає можливості, що будуть введені електронні перепустки.