UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кабміні розповіли, скільки газу залишилося у підземних сховищах країни

Є також домовленості з Польщею на постачання додаткових партій вугілля.

Станом на 13 лютого запаси газу в Україні складають близько 9,5 млрд кубометрів, країна продовжує як видобуток, так й імпорт блакитного палива. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Запаси газу зараз на рівні близько 9,5 млрд кубометрів. Продовжується імпорт газу з Угорщини, Словаччини та Польщі", - зазначив він.

"Укргазвидобування" продовжує видобуток газу на всіх об’єктах, крім тих, які знаходяться безпосередньо на лінії зіткнення, там, де відбуваються бойові дії.

Крім того, є домовленості з Польщею на постачання додаткових партій вугілля залізницею.
"Для економії вугілля Уряд прийняв рішення, що українські ТЕС будуть отримувати газ за пільговою ціною", - зазначив Шмигаль.

Глава Уряду також додав, що наразі в Україні функціонують чотири атомні електростанції, всі гідроелектростанції, ТЕЦ.

Нагадаємо, на початку лютого НАК "Нафтогаз України" розпочав імпортувати "блакитне паливо" через низькі запаси газу в ПСГ України. На той момент мова йшла про близько 300 млн кубометрів на лютий. Газ імпортувався з Угорщини, Словаччини та Польщі. Щоб країна дотягнула лютий паливо купуватимуть по 1000 доларів за тисячу кубометрів.

12 березня Міністерство енергетики повідомило, що внаслідок бойових дій без газопостачання в Україні лишаються близько 264 тисяч споживачів. Найбільш складна ситуація - в Київській, Запорізькій, Донецькій областях.