UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кабміні озвучили суму надходжень до держбюджету від малої приватизації

При реалізації деяких об'єктів їх ціна зросла у 32 рази.

Від продажу понад 100 об'єктів малої приватизації через систему ProZorro.Продажі в держбюджет надійшло 173 млн грн. Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на виступ міністра Кабміну Олександра Саєнка в ефірі програми "Свобода слова".

"За його (Саєнко - ред.) словами, до продажу запропоновано вже 1057 об'єктів малої приватизації. Успішно проведено понад 100 аукціонів і отримано 173 млн грн коштів державного бюджету", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що введені принципи продажу об'єктів з переліку малої приватизації, з допомогою прозорих аукціонів, дозволили в десятки разів збільшити ціну продажу порівняно зі стартовою ціною.

"Наприклад, вже один з об'єктів виставлявся за 35 тис. грн, а ми продали його за 1,123 млн грн, і ціна об'єкта збільшилася в 32 рази", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, в січні Фонд державного майна України (ФДМУ) затвердив список об'єктів малої приватизації, які в поточному році підлягають продажу.

Верховна Рада ухвалила законопроект про приватизацію №7066 у другому читанні і в цілому 18 січня цього року.

Документ передбачає розподіл об'єктів на дві групи - об'єкти великої приватизації та об'єкти малої приватизації.

До об'єктів великої приватизації відносяться єдині майнові комплекси державних та комунальних підприємств і пакети акцій акціонерних товариств, де понад 50% акцій володіє держава, а також вартість активів яких згідно фінансової звітності за останній рік перевищує 250 млн грн. Інші об'єкти віднесені до об'єктів малої приватизації.