UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "Газпромі" не зрозуміли наміри судитися України

Умови газового контракту від 2009 року Україні потрібно було змінювати раніше, - так відреагували в російській компанії на сообщенние про можливе звернення України до міжнародного арбітражу з питання ціни на газ.

Заяви про намір оскаржити в міжнародному арбітражі умови газового контракту від 2009 року - безпідставні. Про це заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

"Той контракт, який зараз діє, та ціна, яка зараз оголошена, підписаний в 2009 році, і діяв весь цей час. При цьому Нафтогаз України виконував цей контракт, а з точки зору всієї міжнародної торговельної практики це означає, що він визнавав його", - сказав Купріянов в ефірі російського ТБ в суботу.

Він також нагадав, що нинішній міністр енергетики України Юрій Продан був безпосереднім учасником переговорів 2009 року.

"Ті угоди, які були підписані, йому (Юрію Продану - ред.) прекрасно відомі. Якщо щось потрібно було змінювати в цьому договорі, то це потрібно було робити раніше. Тому що вже практично п'ять років ми працюємо за цим договором і бували часи, коли Україна платила справно", - зазначив Купріянов.

Нагадаємо, в ході засідання Кабміну в суботу, 5 квітня, глава Міненерго Юрій Продан заявив, що Україна може звернутися до Стокгольмського арбітражу для врегулювання питання ціни на російський газ, якщо не буде прогресу в переговорах з "Газпромом". !zn

Читайте також:

Українсько-російську газову угоду: судова перспектива?

zn
Позов "Нафтогазу" до Стокгольмського арбітражу може переконати Росію знизити ціну на газ

zn
"Нафтогаз" може пред'явити "Газпрому" зустрічний мільярдний рахунок