UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "Газпромі" нарікають на "прохолодне" ставлення Єврокомісії до газопроводу "Південний потік" в обхід України

Більш того, в "Газпромі" висловили думку, що розслідування Єврокомісії щодо російського монополіста за підозрою в антиконкурентній поведінці є спробою політичного тиску з метою зниження ціни на газ.

Європейська комісія все ще "з холодом" ставиться до газопроводу "Південний потік", який має бути прокладений по дну Чорного моря в обхід України, заявив заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв.

"Не можна стверджувати, що реалізація "Південного потоку" йде абсолютно гладко. Так, з деякими країнами досягнуто необхідні домовленості, в інших, наприклад у Болгарії та Сербії, проект отримав статус національного пріоритету. Так, у ряді країн, а також щодо морської частини трубопроводу прийняті остаточні інвестиційні рішення, однак до проекту все ще прохолодно, з холодом відноситься Європейська Комісія, посилаючись на те, що дуже мало знає про нього",- сказав він.

Медведєв вважає, що в такій ситуації Єврокомісія може звернутися за необхідними даними в "Газпром" або до країн, які беруть участь у проекті.

Більш того, він висловив припущення, що розслідування Єврокомісії щодо "Газпрому" за підозрою в антиконкурентній поведінці є спробою політичного тиску з метою зниження ціни на газ.

"Ми будемо співпрацювати з європейськими інстанціями, щоб у них не залишилося сумнівів, що наша компанія веде чесний, прозорий і зрозумілий бізнес, але ми не маємо наміру ігнорувати наші власні інтереси. Закрадається сумнів, загадка: а в чому сенс цього розслідування, немає за цим спроби політичними методами зниження цін на російський газ штучними методами", - заявив Медведєв.

"Дуже дивно: ми піонери конкуренції, і принесли конкуренцію на ринок, а нас звинувачують в тому, що ми конкуренції перешкоджаємо", - зазначив Медведєв. !zn

Читайте також:

Україна закликала Євросоюз не давати привілеїв "Південному потоку"

Росія не відмовиться від "Південного потоку", щоб впливати на Україну, - екс-посол США

Євросоюз не зможе заблокувати газопровід "Південний потік" в обхід України