UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Фонді держмайна розповіли про плани по приватизації "Центренерго"

Чистий збиток "Центренерго" за 2019 рік склав більше 2 млрд грн.

Приватизація "Центренерго" запланована на другий квартал 2021 року. При цьому Фонд держмайна оцінює чистий збиток держкомпанії за 2019 рік на рівні більше 2 млрд грн. Про це в коментарі Reuters заявив голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

Наголошується, що економічна криза, що викликана пандемією коронавірусу, стала причиною перенесення більшої частини процесу приватизації на наступний рік.

"Ми створили комісію, зараз виберемо радника з питань приватизації. Це буде консорціум чи інвестиційний банк, який згодом проведе всі необхідні процедури підготовки підприємства до приватизації", - сказав Сенниченко.

Голова Фонду держмайна також прокоментував зміну в. о. гендиректора компанії і збитки "Центренерго".

Сенниченко заявив, що попереднє керівництво компанії відмовилося публікувати фінансовий звіт за 2019 рік, Фонд оцінює збитки "Центренерго" за цей час в більш ніж 2 млрд грн.

За словами голови Фонду держмайна, визначити ціну на "Центренерго" вдасться лише після того, як у компанії проведуть ревізію і оцінять її збитки і борги.

Читайте також: Фонд держмайна змінив директора "Центренерго"

Повідомлялося, що олігарх Ігор Коломойський "сховав" всю команду офісу "Центренерго" після того, як туди зайшов новий керівник. Про присутність компанії у Києві нагадують лише сліди колишніх вивісок. Охорона повідомила про те, що керівництво "Цнтрэнерго" переїхало в Козин, що під Києвом.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Фонд держмайна працює над підготовкою ПАТ "Центренерго" до приватизації.