UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "ДНР" затримали "міністра енергетики"

Едуарда Голенко підозрюють у розкраданні.

22 працівника "міністерства вугілля та енергетики "ДНР" затримані за підозрою в розкраданні коштів на суму понад ста мільйонів рублів", повідомляють у прес-службі "МВС "ДНР".

"Встановлено, що міністр вугілля та енергетики Донецької народної республіки Едуард Голенко з метою незаконного особистого збагачення створив організовану злочинну групу, учасники якої під виглядом поставки товарно-матеріальних цінностей і надання послуг здійснювали розкрадання грошових коштів державних підприємств, підконтрольних Міністерству вугілля та енергетики "ДНР", - йдеться в заяві.

Раніше прихильник "ДНР" Костянтин Долгов повідомив, що на місце Голенко Захарченко хоче поставити свою людину - Сосновського.

Також, через свідчення екс-ватажка "ЛНР" Ігоря Теслярської в Росії заарештували генерального директора корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" Олега Мкртчана. За інформацією ЗМІ, кримінальна справа може бути пов'язано з розкраданням частини коштів, виданих ІСД у вигляді кредитів російськими банками кілька років тому. Гроші могли вивести через офшорні компанії і викрасти.