UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Держфінмоніторингу презентували звіт щодо оцінки ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму

Звіт буде оприлюднено на офіційному вебсайті Держфінмоніторингу.

У Державній службі фінансового моніторингу України сьогодні, 20 грудня, було представлено Звіт про проведення Національної оцінки ризиків у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму. Про це йдеться у повідомленні за сайті Служби.

Захід організовано та проведено Держфінмоніторингом за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні. У заході прийняли участь Президент Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму (MONEYVAL) Ельжбети Франкув-Яскевич та Координатор проектів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні посла Генріка Вілладсена.

Крім того, участь у ньому взяли понад 50 представників державних регуляторів і правоохоронних органів, інших державних органів, а також представники професійних об'єднань суб'єктів первинного фінансового моніторингу, провідних наукових установ та громадськості, що опікуються питаннями боротьби з відмиванням коштів або фінансуванню тероризму. Також до участі у заході залучено представників ряду міжнародних організацій: Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні, Консультативна місія Європейського Союзу, Проект EU-ACT в Україні, Консультаційний фонд підтримки асоціації Україна-ЄС, Офіс Ради Європи в Україні та Посольство США в Україні.

"Під час представлення Звіту акцентовано увагу на основних загрозах, ризиках системи антилегалізаційного фінансового моніторингу та обговорено подальші шляхи реалізації заходів, спрямованих на запобігання виникненню та зменшення негативних наслідків їх прояву", - говориться в повідомленні.

Зазначається, що в ході заходу представниками Національного банку України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг та Державної служби фінансового моніторингу України презентовано результати проведених секторальних оцінок ризиків.

Голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський зазначив: "Звіт про проведення чергової Національної оцінки ризиків є підтвердженням ефективного впровадження та дотримання Україною міжнародних стандартів боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, зокрема в частині виявлення, аналізу та оцінки національних ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму та наслідків їх прояву".

Звіт про проведення Національної оцінки ризиків у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму буде оприлюднено на офіційному вебсайті Держфінмоніторингу у рубриці "Національна оцінка ризиків".

Повідомлялось, що за дев'ять місяців 2019 року Державною службою фінансового моніторингу України (Держфінмоніторингом) підготовлено 641 матеріал (з них 383 узагальнених матеріалів та 258 додаткових узагальнених матеріалів).