UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Болгарії також готуються до призупинення імпорту українського зерна

В уряді країни зазначили, що з боку України "створюється недобросовісна конкуренція", яку не витримують місцеві фермери.

В.о. міністра сільського господарства Болгарії Явір Гечев заявив, що країна, як раніше і планувала, готується призупинити імпорт зерна з України. Про це повідомляє "БТА".

Гечев зазначив, що після зустрічі з виробниками зерна його міністерство вирішило направити запит в Мінекономіки Болгарії щодо припинення ввезення низки українських товарів. Уряд країни розгляне таку ініціативу вже завтра, 19 квітня.

"Ми вважаємо, що це буде сильним сигналом для Європи, тому що Європа не може просто слухати країни, вона має вживати заходів", – підкреслив болгарський урядовець.

Міністр наголоси, що з боку України "створюється недобросовісна конкуренція", яку не витримують місцеві фермери.

Він зауважив, що після того, як тиск на болгарських фермерів ослабне, заборона на імпорт може бути переглянута або змінена.

Чиновник додав, що наразі вже три країни Європи заборонили імпорт українського зерна. І тому весь український експорт може бути перенаправлений через Румунію та Болгарію.

Читайте також: ЄС застерігає від односторонніх рішень про заборону імпорту українського зерна

Раніше міністерство сільського господарства Чеської Республіки заявляло, що не планує вводити заборону на імпорт українського зерна і закликали вирішувати це питання на рівні Євросоюзу.