UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина вирішила купувати українське м'ясо

Українські виробники отримали необхідні для експорту сертифікати.

Туреччина погодила сертифікат для експорту м'яса з Державною службою з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів України. Відповідно, вітчизняні виробники м'яса, які нарощують випуск продукції, отримали можливість експортувати її в цю країну. Про це повідомила прес-служба Госпотребслужбы.

"Госпродпотребслужба і компетентний орган Республіки Туреччина погодили ветеринарний сертифікат здоров'я для свіжого, охолодженого, замороженого м'яса в тушах та обвалки м'яса великої рогатої худоби, призначеного для імпорту в Туреччину з України", - йдеться в повідомленні.

В кінці квітня в Україні працювала технічна місія з Туреччини з оцінки системи державного контролю за виробництвом яловичини. Турецькі інспектори проінспектували ряд господарств, які утримують свиней, та забійних підприємств, які зацікавлені в експорті своєї продукції в цю країну.

Повідомлялося, що експорт продукції українського тваринництва в першому кварталі 2018 року показав значне зростання у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зокрема, закордонні поставки м'яса птиці збільшилися з 65 75 тисяч тонн, а обсяги експорту яєць зросли в два рази і склали 25 тисяч тонн.