UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туреччина будує газопровід до нових родовищ в акваторії Чорного моря

Родовище Сакарія досягне піку видобутку у 2026 році.

У Чорному морі, яке нині вважається одним з найбільш небезпечних у світі,  з’явилась перша труба газопроводу від нещодавно знайдених родовищ турецької Сакарії. Перші 10 млн кубометрів газу надійдуть у систему в 2023, заявив президент Реджеп Тайїп Ердоган, який побував на відкритті, передає Укрінформ.

«Газове родовище Сакарія досягне піку видобутку у 2026 році. Ми збільшимо добову потужність видобутку газу до 40 млн кубічних метрів із 40 свердловинами, які будуть пробурені на родовищі», - зазначив турецький президент.

Читайте також: Росія та Туреччина домовилися без України про розблокування Чорного моря для експорту українського зерна - Bloomberg

Також у Туреччині почало роботу нове четверте в країні бурове судно «Абдулхамід Хан», яке у т.ч. почне прокладання труб нового газопроводу на мілководді. Найближчим часом буде розпочато будівництво берегової частини трубопроводу.

Очікується, що початок видобутку власного природного газу у Чорному морі дасть Туреччині змогу зменшити, а з часом позбутися залежності від імпорту природного газу, зокрема з росії.

Нагадаємо, Туреччина встановила квоту на мігрантів з Росії та обмежила райони, де вони можуть жити.