UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціновий стрибок: в Україні подорожчала полуниця

Причини підвищення цін пояснили експерти.

В Україні цього тижня спостерігається істотне підвищення цін на полуницю. В середньому, порівняно з минулим тижнем, ціни на цю ягоду зросли на 39%. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Так, станом на 11 червня, місцеві садівники відвантажували полуницю по 60-90 грн/кг ($1,48-2,23/кг) залежно від якості та обсягу партії.

Читайте також: Врожай ягід та фруктів: що буде з ним після градобою

Виробники зазначили, що підвищення цін на полуницю (суницю садову) сталося через декілька причин.

«Перш за все, пропозиція цієї ягоди на ринку стрімко скорочується, оскільки багато садівничих господарств завершують сезон реалізації ранніх сортів. При цьому попит на суницю, як на свіжому ринку, так і з боку переробних компаній, вельми високий, що також підстьобує цінове зростання в цьому сегменті», – йдеться у повідомленні.

Аналітики додали, що після подорожчання, відпускні ціни на полуницю в Україні вже в середньому на 30% вищі, ніж в аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, що т.в.о. міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький розповів, коли будуть відомі втрати ягід від заморозків.

Високі ціни на какао можуть позначитися на прибутках виробників шоколаду. Раніше експерти розповіли, що відбувається на ринку шоколаду та як це може позначитися на цінах на цей продукт в Україні.