UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни на сталеву продукцію на півдні Європи залишаються високими

На вартість металу впливають настрої, які лишилися після свят, тому ринок в Італії оптимізувався через майбутнє зростання попиту.

Як повідомили джерела Fastmarkets, високі витрати на виробництво, поліпшення настроїв і обмежені поставки призвели до зростання цін на катанку в Італії протягом тижня до 10 січня, повідомляє EUROMETAL.

Читайте також: Креативність ЗСУ дозволяє їм ефективно використовувати проти ворога те, що для НАТО вже є брухтом

У листопаді та грудні 2023 року зростання вартості сировини та поповнення запасів малотоннажного прокату призвели до значного зростання цін на арматуру на італійському ринку, але з того часу вони залишалися в основному стабільними, кажуть джерела, а ринок тільки почав по-справжньому прокидатися після різдвяних та новорічних свят.

Читайте також: Україна зробила запит на отримання 45 гелікоптерів Taipan, які Австралія ріже на металобрухт — ЗМІ

Незважаючи на низьку активність на місцевому ринку сортового прокату після закриття на Різдво, джерела на комбінаті заявили, що вони все більше оптимізуватимуться щодо майбутнього зростання попиту в найближчі тижні.

Але попит на арматуру все ще був низьким протягом тижня до 10 листопада, за словами джерел, тому що лише невелика частина учасників ринку поки що повернулася, і тому оцінка Fastmarkets ціни на сталеву арматуру (арматуру) всередині країни, з експортом в Італію  залишилася незмінною на рівні 680 євро -690 ($744-755) за тонну в середу.

Раніше ми писали про те, що німецькі виробники чекають на підняття цін на сталь і тому підтримують доменні печі в гарячому стані ще з грудня.