UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни на срібло різко виросли після закликів до скуповування на Reddit

Вартість металу перевищила 30 доларів за унцію.

Ф'ючерси на срібло на торгах в США сьогодні, 1 лютого, зросли більш ніж на 11% в порівнянні із закриттям торгів в п'ятницю 29 січня. Про це пише meduza.

Відзначається, що вартість срібла в ході торгів вперше з лютого 2013 року перевищувала 30 доларів за унцію.

Зростанню цін сприяв сплеск інтересу до дорогоцінного металу з боку онлайн-трейдерів - після того, як користувачі форуму WallStreetBets на сайті Reddit опублікували повідомлення із закликами вкладатися в срібло. Користувачі форуму заявили, що ринок срібла страждає від маніпуляцій з боку великих фінансових компаній.

Читайте також: Ціни на золото і срібло б'ють рекорди

Нагадаємо, що в п'ятницю, 29 січня, приватні інвестори в США влаштували революцію на Уолл-стріт завдяки силі соцмереж і простоті доступу до фондового ринку. Користувачі сайту Reddit об'єдналися на одному з форумів і вирішили, що акції компанії з продажу відеоігор GameStop є недооціненими. Вони влаштували флешмоб по скупці акцій, в результаті чого вартість компанії збільшилася в десятки разів, а професіонали з Уолл-стріт зазнали збитків. Користувачі сайту, яких налічується близько чотирьох мільйонів, вирішили влаштувати флешмоби і по іншим акціям.