UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни на продукти: чи подешевшає картопля в Україні

Роз’яснення дали аналітики.

В Україні на ринку картоплі встановилася тенденція до зниження цін. Основною причиною стали масові збиральні роботи в основних регіонах виробництва і, як наслідок, збільшення постачання картоплі на ринок. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише видання agronews.

Скільки коштує картопля восени 2022

У ключових регіонах виробництва ціни на картоплю варіюються в межах 5-9 грн/кг ($0,14-0,25/кг), що в середньому на 13% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Експерти зазначили, що причиною такої ситуації є сезонне збільшення пропозиції даної продукції на ринку, тоді як попит на картоплю залишається невисоким.

Водночас більшу частину продукції, яка надходить у продаж, становить картопля невисокої якості, що також негативно впливає на формування цін.

Читайте також: Ціна на гречку: чи буде вона дешевшати

Але попри тренд на зниження ціни, картопля зараз коштує в Україні на 46% дорожче, ніж минулого року.

Однак оператори ринку не виключають, що тенденція зниження ціни в цьому сегменті зберігатиметься й надалі, оскільки збиральні роботи у господарствах населення продовжуються.

Нагадаємо, що раніше член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін розповів, на які категорії товарів в Україні ціни піднімуться восени.