З початку грудня в Україні зростають ціни на моркву. Активні темпи торгівлі в останні два тижні тільки зміцнювали раніше встановлені позитивні цінові тенденції в даному сегменті ринку. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.
Так, станом на 22 грудня, українські виробники відвантажували якісну моркву в діапазоні 11-15 грн/кг ($0,29-0,40/кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого звітного тижня.
Галузеві експерти зазначили, що тенденція зростання цін відзначається виключно в сегменті моркви високої якості, яку закуповують для подальшого зберігання.
Учасники ринку пояснили, що головним драйвером цінового зростання в сегменті моркви став підвищений попит на дану продукцію напередодні новорічних свят.
«Оптові компанії та роздрібні мережі формують запаси цих коренеплодів і готові переглядати закупівельні ціни в бік підвищення, але тільки виключно для продукції високої якості», – йдеться у повідомленні.
Аналітики зауважили, що зараз ціна на моркву в Україні в середньому на 25% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Експерти не виключають подальшого зростання цін у сегменті якісної моркви й найближчим часом. У своїх прогнозах вони спиралися на поступове зменшення обсягів саме якісної моркви в сховищах у місцевих виробників.
Раніше ми писали, що в Україні зросла ціна на один з овочів борщового набору.