UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни на овочі: в Україні подорожчала капуста

Аналітики назвали причини зростання цін.

В Україні цього тижня підвищились ціни на білокачанну капусту високої якості. Це пов'язане зі скороченням пропозиції цього овоча з дрібних господарств, які продавали капусту одразу з поля. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Так, станом на 29 листопада, капусту продавали по 7-10 грн/кг ($0,19-0,27/кг), що в середньому на 20% дорожче, ніж тижнем раніше.

Читайте також: Стало відомо, який врожай овочів та картоплі зібрали українські аграрії

Аналітики підкреслили, що при цьому пропозиція капусти доволі обмежена, оскільки багато господарств вважають за краще не поспішати з продажами, оскільки не виключають, що ціни на цю продукцію можуть і далі зростати.

«Водночас оптові компанії виявляють досить високу зацікавленість у закупівлі капусти й готові підвищувати закупівельні ціни», – йдеться у повідомленні.

Також експерти додали, що зараз в Україні вартість капусти в середньому на 13% вища, ніж наприкінці листопада минулого року.

Ключові гравці ринку не виключають, що може відбутися подальше подорожчання капусти, якщо погодні умови найближчим часом не нормалізуються.

Нагадаємо, що раніше заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький розповів, чи чекати стрімкого підвищення цін на овочі борщового набору цієї зими.