UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни на овочі: в Україні подешевшала морква

Аналітики назвали причини зниженні цін.

Цього тижня в Україні спостерігається зниження цін на моркву. Це обумовлено початком активних продажів запасів даної продукції зі сховищ. Про це повідомили аналітики проєкту East Fruit.

Експерти зазначили, що на цьому тижні українські фермери пропонують до продажу моркву в середньому на 14% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Так, станом на 28 лютого, моркву відвантажують по 7-10 грн/кг ($0,18-0,26/кг).

Читайте також: Ціни знизилися: в Україні вперше з жовтня подешевшала картопля

Виробники додали, що на зниження цін вплинуло зростання пропозиції на ринку моркви середньої та низької якості.

«Через досить теплу зиму якість продукції в необладнаних сховищах стрімко погіршується, що змушує фермерів розпродавати наявні запаси», – йдеться у повідомленні.

За словами гравців ринку, власники якісної моркви, які не відчувають проблем зі зберіганням, вважаючи за краще призупинити продажі.

Аналітики додали, що зараз ціна на моркву в Україні в середньому на 72% нижча, ніж наприкінці лютого 2023 року. При цьому більшість учасників ринку не виключають, що може відбутися подальше зниження цін на моркву. Вони це пов’язують з досить невисокою торговельною активністю в цьому сегменті.

Раніше виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин розповів, що буде з цінами на продукти навесні та які з них можуть подорожчати.