UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціна на нафту WTI зросла до максимуму з 2014 року

Аналітики очікують подальше зростання цін.

Вартість нафти за сьогодні, 11 жовтня, зросла приблизно на 2% на тлі високого попиту та дефіциту ресурсу. Нафта марки Brent подорожчала до максимуму з жовтня 2018 року, а WTI - до максимуму з кінця 2014 року. Аналітики прогнозують подальше зростання цін. Про це повідомляє Reuters.

Нафта Brent подорожчала на 1,8% (1,45 дол) - до 83,84 дол за барель - це є найвищим показником з жовтня 2018 року. WTI подорожчала на 2,2% (1,71 дол) - до 81,06 дол - це найвищий показник з кінця 2014 року.

"Ціни на нафту, ймовірно, будуть продовжувати рости в короткостроковій перспективі", - сказав аналітик Commerzbank Карстен Фріч.

Ціни ростуть і на інші енергоресурси: газ, вугілля, електроенергію. Очікується глобальна енергокриза.

"В Індії деякі штати відчувають відключення електроенергії через брак вугілля. Тим часом уряд Китаю наказав шахтарям нарощувати видобуток вугілля через зростання цін на електроенергію", - додає видання.

Читайте також: Нафта подорожчала після рішення ОПЕК +

Повідомлялося, що на минулого тижня ціни на нафту продовжували рости. Таким чином ресурс дорожчає сьомий тиждень поспіль. Це пов'язано дефіцитом енергоносіїв на тлі відновлення економіки. Тобто після коронакрізіса світ зіткнувся з енергетичною кризою.

Нагадаємо, що міністр енергетики заявив, що Україна готується до енергокризи: «В Азії сьогодні спостерігається енергетична криза. У Європі високі ціни на газ. Ми бачимо, що в багатьох країнах енергоємні підприємства зупиняються. Ситуація сьогодні складна. І Україна готується до можливих проблем... Вжито всіх необхідних заходів для проходження опалювального сезону та захисту населення. Процес на постійному контролі. Цей опалювальний сезон ми пройдемо спокійно ».