UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціна на електроенергію для населення після 1 квітня не зміниться - Шмигаль

Ціна залишиться на рівні 1,68 грн за квт-ч.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на сьогоднішньому засіданні Кабміну, 24 березня, заявив, що ціна на електроенергію для населення з 1 квітня залишиться 1,68 грн за квт-ч.

"Сьогодні ми приймаємо рішення, що ціна на електроенергію для населення залишиться без змін, тобто 1,68 грн. Державна компанія" Енергоатом "продовжить постачати електроенергію для людей за пільговою ціною", - повідомив прем'єр.

За його словами, уряд дозволив "Енергоатому" повноцінно працювати на ринку, "що дасть компанії можливість отримувати необхідні кошти для ремонтів, модернізації та безпечного функціонування наших атомних електростанцій".

Читайте також: «Зелені тарифи» не єдиний інструмент, який може покращити ринок електроенергії України - дослідження

Раніше в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) заявили, що тариф на електроенергію для населення з 1 квітня може зберегтися на рівні 1,68 грн.

Повідомлялося, що вже з 1 квітня українців може очікувати другий етап підвищення тарифів на електроенергію. Тобто відразу після закінчення опалювального сезону. Детальніше читайте в матеріалі «Тариф на електроенергію - На скільки зросте ціна в 2021 році».