UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціна біткойну перевищила 11 тисяч доларів

Аналітики прогнозують зростання до $13 800.

За два дні поточного тижня ціна біткоїна зросла на $1 900 і у вівторок перевищила позначку в $11 000. Аналітики пов'язують попит на криптовалюту з пошуком інвесторів "тихої гавані" на тлі ослаблення долара і зняття деяких обмежень для віртуальних валют в США. Про це повідомляє liga.net з посиланням на Fortune.

Вартість біткоїна протягом останніх трьох місяців коливалася на позначці $9100. Ціна почала зростати після того, як минулого тижня Федеральне агентство з контролю діяльності банків (Office of comptroller of the currency) дозволив американським банкам надавати послуги депозитарію зі зберігання криптовалюти приватних клієнтів.

Другий причиною ажіотажу, який виник навколо біткоїна називають загальну нестабільність на глобальному фінансовому ринку. Інвестори сумніваються, що пакет фінансової допомоги американського уряду на загальну суму $4 трлн допоможе повністю відновити економіку США.

Державні витрати призведуть тільки до ослаблення долара, що негативно позначиться і на інших валютах. Тому для збереження капіталу необхідні "тихі гавані", такі як золото і криптовалюти.

За прогнозом опитаних виданням аналітиків, у найближчі тижні варто очікувати зростання ціни біткоїна до позначки в $13 800.

Читайте також: Facebook переглянула плани з запуску кріптовалюти Libra – ЗМІ

Нагадаємо, що також зростає попит на золото. Сьогодні вранці, 28 липня, ціни на золото зросли до 1974,7 доларів за унцію (на 3%), однак потім повернулися до рівня закриття торгів 27 липня (1931 доларів).