UA / RU
Підтримати ZN.ua

ТРЦ Ocean Plaza технічно готовий до приватизації – Фонд держмайна

Наразі у Фонді очікують на рішення суду щодо боргів ТРЦ.

Торговельний центр, який вважають одним із найбільш амбітних комерційних проєктів, Ocean Plaza, майже готовий до приватизації. 

“З технічного погляду, Ocean Plaza вже готовий до приватизації. Ми провели всю необхідну підготовчу роботу”, – розповів в інтерв’ю виданню Liga net голова Фонду державного майна України Віталій Коваль. 

Наразі, за його словами, комплекс працює та має дохід. “Задачу мінімум, як акціонери, UDP (міноритарний акціонер, володіє 33,35% ТРЦ – Ред.) виконали”, – сказав голова ФДМУ.

Читайте також: Адвокатам Ротенберга приготуватися - почалася процедура приватизації ТРЦ Ocean Plaza

Водночас Коваль зазначив, що наразі UDP офіційно не виявили бажання брати участь в аукціоні, проте Фонд підтримує з ними постійний діалог, як з акціонерами.

Як пояснив Віталій Коваль, міноритарний акціонер також не матиме пріоритетного права викупу ТРЦ на торгах. “UDP має можливість взяти участь в аукціоні на рівних умовах з іншими учасниками”, – сказав голова Фонду.

Наразі ФДМУ та міноритарний акціонер UDP намагаються очистити Ocean Plaza від кредитного боргу у розмірі $200 млн перед колишнім російським власником, кіпрською компанією Ethoder Investmentsродини Ротенбергів. Він виник ще під час будівництва ТРЦ.

“Наразі розв'язання питання щодо боргу торгового центру перебуває у судовій площині”, – наголосив голова ФДМУ Віталій Коваль та додав, що після остаточного рішення суду у цій справі, буде визначено, чи продаватиме Фонд Ocean Plaza разом з боргами, чи без них. Також буде встановлено дату аукціону.