UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тристороння зустріч щодо транзиту газу відбудеться цього тижня

Вона призначена на 19 грудня.

Заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович повідомив, що тристороння зустріч щодо транзиту газу у форматі ЄС-РФ-Україна відбудеться у четвер, 19 грудня.

"З нетерпінням чекаємо наступного раунду тристоронніх переговорів щодо газу на політичному рівні цього четверга, 19 грудня", - написав Шефчович в Twitter.

"Настав час направити позитивне послання ринкам і споживачам", - додав заступник голови Єврокомісії.

Як повідомлялося, 13 грудня у Відні пройшов черговий раунд переговорів між НАК "Нафтогаз України" і ПАТ "Газпром", за підсумками якого низка ЗМІ повідомили про нібито досягнення попередніх домовленостей про продовження транзиту газу після 1 січня 2020 року. У відповідь "Нафтогаз України" заявив, що будь-які домовленості щодо транзиту газу так і не були узгоджені.

Після зустрічі в нормандському форматі 9 грудня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна підпише договір з Росією про постачання газу "за кращих умов, ніж до цього" - на період "десь посередині" між одним і десятьма роками.

У свою чергу міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель пізніше сказав, що транзитний контракт з урахуванням українських інтересів підпишуть в січні.