UA / RU
Підтримати ZN.ua

Транзит газу з Азербайджану: Галущенко дав свою оцінку планам та перспективам

Поки ніяких пропозицій Україна не отримувала. 

На даний час Україна поки не має конкретних пропозицій відносно транзиту газу з Азербайджану. Однак ця країна нарощує свій експортний потенціал, тобто пропозиції можуть з'явитися. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час поїздки на Хмельницьку АЕС.

 "Я завжди кажу, що треба мати на столі конкретний документ. Поки що немає конкретної пропозиції, яка може бути обговорена, я вважаю, що взагалі зарано щось коментувати. Коли можливі ініціативи перейдуть у практичні пропозиції – тоді будемо говорити", – сказав він.

За словами міністра, Азербайджан дуже зацікавлений в експорті газу в Європу, тобто перспектива у такого експорту є. 

"Я думаю, Азербайджан в експорті дуже зацікавлений. Подивіться, наскільки вони збільшили його сьогодні. Не буду називати якісь їхні цифри, але вони суттєво планують збільшити постачання в Європу. І вони мають дуже серйозний ресурс для цього", – сказав Галущенко.

Читайте також: Євросоюз наполягає, аби Вірменія та Азербайджан підписали мирну угоду — ЗМІ

Нагадаємо, що Україна планує відмовитися від транзиту російського газу до січня наступного року. Українська газотранспортна система без нарікань пройшла незалежні стрес-тести у попередньому та поточному роках, де, зокрема, моделювалася робота в умовах повної відсутності транзиту російського газу.