UA / RU
Підтримати ZN.ua

Радника міністра енергетики підозрюють у заволодінні 2,15 млн грн ДП "Оператор ринку"

Раніше чиновник проходив фігурантом у справі Роттердам+.

Колишньому директору державного підприємства "Оператор ринку", позаштатному раднику міністра енергетики повідомлено про підозру у заволодінні 2,15 млн грн коштів. Про це повідомляє Національне антикорупційне агентство України.

"20 грудня 2021 року НАБУ та САП повідомили про підозру позаштатному раднику міністра енергетики України, колишньому директору державного підприємства "Оператор ринку", у заволодінні 2,15 млн грн коштів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за даними слідства впродовж 2019-2020 років посадовець, зловживаючи службовим становищем, незаконно заволодів коштами державного підприємства на загальну суму понад 2,15 млн грн, видаючи накази про виплату собі заохочувальних виплат у виді премій, заохочень та надбавок.

В означений період часу підприємством ДП "Оператор ринку" керував Володимир Євдокімов.

Нагадаємо, два роки тому Володимира Євдокімова затримували у справі запровадження формули "Роттердам+". Водночас, і сама справа, і звинувачення конкретним особам у даній справі досі знаходяться у площині юридичних суперечок. Наразі ця справа взагалі закрита і, відповідно, Євдокімов не має статусу підозрюваного.

Крім того, на момент повідомлення про затримання Євдокімова, пресслужба "Оператора ринку", це активно спростовувала.

Про Володимира Євдокімова відомо, що до 2014 року він тривалий час працював у ДП "Енергоринок", у 2014-2017 роках був членом НКРЕКП, згодом – радником міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика і першого віцепрем'єра Володимира Кістіона.

У ЗМІ повідомлялось, що саме віцепрем'єр-міністр Володимир Кістіон лобіював свого радника Володимира Євдокімова на посаду директора "Оператора ринку".

ДП "Оператор ринку" створили якраз на базі ДП "Енергоринок" (гуртового покупця та продавця електроенергії) за рішенням уряду від 17 квітня 2019 року – для забезпечення роботи нового гуртового ринку електроенергії, що стартував з 1 липня.